Sidste del af Kina rejsen.

Torsdag den 30. oktober.

Vi skulle hentes af Familien kl 15.30 – de ville følge os til lufthavnen. De kom nu kl 15, op til os på værelserne, og så lige efter hos Linnea og jeg, om vi havde glemt noget. Det havde vi ikke, vi var færdige, men Mette og Hans opdagede heldigvis en skuffe fuld af ting og sager, som hurtigt blev pakket ned. De kom så med en tung kasse, som vi skulle ha’ med. Det var altså snapse flasker, den med øglen, 20 fl. af 250 ml – hvor skulle vi dog ha’ dem. Det var jo smadder sødt af dem, jeg ville jo selv ha’ købt en enkelt, og det tror jeg også at Hans ville, men fosterfar havde sagt, at han nok skulle købe. Jeg troede jo det bare blev en enkelt.

Mette og fosterfar kørte med lufthavnsbus og vi andre i privat bil til lufthavnen.

Kassen kom med til lufthavnen, men vi kunne betale dyrt, for dyrt, hvis vi ville ha’ den med. Altså blev den åbnet,  så flaskerne kunne komme i vore kufferter, hvor flasker jo skal være. Vi kunne ikke gøre dem forståeligt, at vi ikke måtte ha’ dem i håndbagagen. Det endte med, at jeg fik pakket nogle stykker godt ind, noget blødt rundt om og i plastposer, og også nogle stykker i Hans’ kuffert. 

Et par havde alligevel lækket lidt hos mig, men ingen skade var heldigvis sket, men 1 var gået helt i stykker i Hans’ kuffert. Jeg har ikke hørt det sidste, om de har fået reddet tøjet og en ny købt rygsæk, som Linnea har fået af familien. Det er helt utroligt, hvad hun har fået. Linnea og Mette kunne lugte det i Kastrup. Vi fik også en pose med mad , tænkte hele tiden på os, vi måtte ikke sulte. så venligt af dem 🙂

Vi var meget længe om at få vores bordingcard, godt en ½ time. Det med at hedde noget med et dansk Ø eller som Mette et svensk Ö, og så OE i passet, det var ikke til at forstå, ikke før Mette bad dem se i vore visa i passene, og engelsk er ikke det nemmeste sprog for kineserne.

Vi fik taget godt afsked med familien. Det må ha’ været hårdt især for fostermor og – far.  Nu havde de endelig fået et dejligt gensyn med Linnea, som de naturligvis have knyttet sig til, den tid de havde haft hende. Det var svært dengang for de 7 år siden at sige farvel til hende, og nu en gang til. Og de ved jo ikke, om de nogen sinde kommer til at se hende igen. De gik med så langt de måtte, og lidt længere 🙂

Enten var det i Nanning eller i Beijing lufthavn, at min rygsæk kom retur efter chekket. Jeg havde nemlig en paraply  i 🙂 om igen, som prinsessen sagde. Jeg måtte også undersøges lidt ekstra, jeg bibbede ! Det gjorde næsten alle, men jeg måtte af med skoene og både mine fodsåler og skoene fik et ekstra chek – selvfølgelig uden resultat, jeg er da ærligheden selv. Linnea grinede af Mormor.

Vi kom afsted til Beijing, var der kl ca. 21.30 og skulle først videre kl 02.00 – så det blev en lang ventetid. Her skiftede vi lidt tøj, fra sandaler til sko, og fra bare fødder til støtte strømper. Det havde Mette og jeg lidt sjov ud af, jeg fik vist et grineflip, var ved at være lidt træt 🙂 En lille side bemærkning til det. Jeg kan huske at min mor altid grinede “fjollet”, som vi sagde, når hun var træt. Men jeg er jo også hendes datter hi hi.

På den 10 timer lange flyvetur til Frankfurt sov jeg godt 4 timer. Der var et glas rødvin til maden, og jeg fik Mettes, det hjalp. Jeg havde nu en “sovepille” med, men den lå i kufferten – øv øv – et godt sted at ligge !

Den sidste etape fra Frankfurt til Kastrup gik også godt, og vor bagage, som heldigvis gik direkte til Kbh, fik vi meget hurtigt. Vi havde været omkring 30 timer under vejs, en lang rejse, men det har også været en utrolig spændende rejse.

Jeg / vi har oplevet Kinas stor kontraster og store kultur forskelle, kinesere i flere forskellige miljøer, vi har oplevet kæmpe store byer med en trafik og støj og forurening uden lige, vi har set flot natur, vandfald og bjerge, har boet i larm og ude på landet i fred og ro, vi har fløjet 8 gange, kørt i hurtigtog, kørt i busser og taxa og privat biler, cyklet, kørt på scooter og sejlet på tømmerflåde. Det har været en KÆMPE oplevelse for os alle 4, og en ekstra for mig at være sammen med Linnea, Mette og Hans – Tak til jer alle tre, som jeg elsker 🙂 Det har været en oplevelse for livet, som for mit vedkommende varer – ja jeg ved det jo heldigvis ikke, men 100 år er Linnea og jeg enige om, at jeg skal blive !

Her blev det så afskedens time for os 4. De var stadig en familie, som var sammen, når de kom hjem. Jeg skulle være alene, men det var godt nok. Linnea havde på et tidspunkt sagt til mig: “Du er den bedste Mormor” – det er da så skønt at høre !!!!

Og det er også lidt rart, at kunne drikke vand fra hanerne, smide toiletpapir i toilettet og ikke i en spand, ligge i en seng med en dejlig madras, og spise den mad vi bedst kan li’. Det er ikke for at være negativ, ude ER godt, men hjemme ER bedst.

“At rejse er at leve, men en lille blomst må man også ha’ ” som H.C. Andersen engang så rigtigt sagde.

Billeder blev det ikke til, men gå ind på Mettes blog, der ligger en del, og jeg vil lægge nogle på FaceBook en af dagene.

Jeg håber at min rejse, ikke har været for lang for jer, som har fulgt med hjemmefra, dejligt at I ville.

 

 

 

2 tanker om “Sidste del af Kina rejsen.

 1. Erik Lundsgaard

  Kære Lise hjertelig velkommen hjem, og tak for alle de spændende beretninger Du har sendt. Når nu en gang Din sjæl kommer hjem må vi mødes. Kærlige hilsener og knus fra Erik.

  Like

  Svar
 2. Lise Indlæggets forfatter

  Ja Erik, tak, der er ikke andet for, jeg har haft lidt travlt, og har det stadig, men sjælen er næsten hjemme nu. Kærlige knus fra Lise.

  Like

  Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s