Sidste dag i Giggling Tree.

Torsdag den 23. men hjemme.

Sidste dag, og bare 16 gr til morgen  på det utrolige dejlige Giggling Tree, hvor der var frisk luft, stilhed og natur og søde og rare folk og en “vestlig”morgenmad med yougurt, ost og bacon og æg. Vi pakkede og tog en lille tur til byen for at shoppe lidt mere. Hans og Linnea købte den elskede stærke chilli med hvidløg, og Mette og jeg gik på marked.   Om eftermiddagen i poolen for sidste gang. Fordi vi var gæster, som boede længe på Giggling, fik vi frokosten på husets regning, meget søde værter. De fleste, boede der bare et par dage.

Fredag den 24.

Med madpakker fra Giggling, som vi havde bestilt dagen før, kørte vi i taxa i 2 timer ind til Guilling togstation. Det var næsten som en lille lufthavn, med kontrol af kufferter og af os selv, dog ikke af passene. Vi måtte også prøve at køre i tog, så havde vi også brugt fly, bus, cykel, scooter, taxi, og sejlet på floden. Vi flottede os, men alligevel meget billigt, og kørte på 1. klasse og hurtigtog – 207 km / time i knap 3 timer. Så var vi tilbage i Guiyang i varmen i  32 gr .

Også her fik vi 2 værelser ved siden af hinanden – dejligt !

Fostermamma og to andre familiemedlemmer hentede os, og de hjalp os til vort nye Hotel, som vi kunne gå til, ikke langt fra stationen. Vi “fik” 2 timer til lige at pakke ud og til et bad, så mødtes vi igen med flere og spiste på en restaurant lige ved siden af. Mange steder er der et separat værelse, hvor man kan spise helt for sig selv. Der sad vi alle sammen, ikke så spændende, noget trist. Maden var på den runde drejeplade, bl.a. mørkt grillede hanekyllinger med fødder og hoved med hanekam, som VI ikke spiste. Jeg prøvede noget krøllet, som jeg ikke vidste hvad var, og da jeg havde spist det, ville jeg også nødig vide det hi hi. Meeen så vidt vi forstod – vi havde ikke Kelly tolk med – var det noget indvendigt, vist tarme !!! Linnea og jeg gik op efter maden, og Mette og Hans ud for at handle lidt frugt.

Lørdag den 25.

Det var Mette, Hans og Linneas familie dag, dvs at Mette og Hans for 7 år siden på denne dato var i Kina for at hente Linnea. En stor stor dag, også nu 🙂

Jeg havde været vågen 5 gange den nat p.g.a. den mega hårde madras. Jeg havde endda lagt 2 tæpper dobbelt, som lå i et skab, altså 4 lag under lagnet. Mette havde faktisk gjort det samme. Linnea og Hans sover bare !!!  Vi var spændte på morgenmaden, som skulle være lidt Western, men nej, endnu mere kinesisk end på det første hotel. Varme retter, bønner, nudler, ris, rigtig mange mystiske sager, men dog æg og toastbrød. Nå jo der var små tomater og vandmelon.  Det er heller ikke en by med turister, vi så nærmest ingen “hvide” mennesker.

Vi blev hentet af onkelen, og var en time om at komme ud af byen. Det er fuldstændig vandvittig med trafikken og også at ingen kører ind i hinanden, måske fordi de ikke kører så hurtigt. Vi skulle til en park i udkanten af byen på Picnic. Der var picnic overalt. Kineserne kommer der hver weekend, de lejer små klapborde, små lave plastik skamler og små griller. Og så slæber de alskens mad og drikkevarer med. Der var røg overalt og det var sjovt at opleve, ikke helt så sjovt for mine flade balder, jeg blev godt øm bagi. Mange familie medlemmer var med, og vi blev opvartet med pølser på pind, grillspyd mm og grillede majs. Jeg kan bedst li’ kolde rå majs, og fik Linnea til at g’ mig sådan en. Linnea var vældig med på det hele. Men da fostermamma og andre så, jeg spiste den rå, ville de nærmest ta’ den fra mig, sådan måtte jeg IKKE spise den. Måske var der gjort noget ved den, hvad vidste jeg, men jeg spiste den og de så forfærdet på mig.

De har i det hele taget meget svært ved at forstå, når man siger nej tak, fordi man er mæt. De øser alligevel op. De vil os det bedste, men det er ikke så rart, og de spiser da også selv hele tiden, synes vi. Man bliver jo også hurtig sulten af nudelsuppe, ris og brød og bare lidt kød. Hjemme hos dem selv var der kød og mange gode retter, men vi blev nødet. En lille tur rundt i Parken var vi også.

Efter picnikturen skulle vi spise middag sammen, også med Kelly. Det er svært uden. Det skulle være en slags “fødselsdagsfest” syntes familien. De var så glade for Linnea, ville hele tiden røre ved hende og kramme hende. Ikke lige sjovt altid 🙂

Vi fire blev sat om det runde bord kl 16, på en restaurant i Parken, og ventede på fosterfar og Kelly, de skulle komme kl 18. Igen på hårde stole. Jeg fik det, som om jeg havde kørt 100 vis af km på min cykel. Så kunne vi alle 14 spise og nu kunne vi tale, via Kelly, det havde været svært indtil. Fin fest for Linnea med fødselsdags sang og flot flot og høj lagkage, hvor et af lagene var bønnemos 🙂 Vi blev også beskænket med øl og 2 forskellige slags snapse, altså Hans og jeg.

Nu kunne JEG kande ham for en “drukmås” . Snapsene var “bare” 50 %.  Det var en dejlig fest og trætte kom vi til hotellet. Aldrig fik vi lov til at betale for noget, her ville vi også gerne, men fostermamma gjorde det hurtigt.

De er utrolige forsigtige m h t Linnea. Hun fik på et tidspunkt en meget lille skramme på benet på en karusseltur, og så forsvandt fostermamma og kom tilbage med en mand. Vi kunne forstå, at hun havde klaget over karussellen. Og Linnea fik lidt næseblod en aften – ikke så udsædvanligt for hende. Et lille stykke papir i næseboret, så er det ok. Men de kom med te og vand på panden og i nakken og håret, som Linnea slet ikke brød sig om. Men det var jo af omsorg for hende, og svært at forklare, at det ikke var “noget”.

Endnu en begivenhedsrig dag og aften var til ende, “bræddesengen” kaldte 🙂

 

 

 

En tanke om “Sidste dag i Giggling Tree.

  1. Sonja Hersbak

    Skønt at få din version af jeres tur håber du har nydt at sove i din egen seng knus herfra

    Like

    Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s