Endelig tilbage – d. 18. okt.

Så er jeg endelig her igen, og jeg må se i min kalender, hvad jeg har oplevet siden sidst, for snart länge siden 🙂

Vi har väret i Guiyang i 6 dage sammen med Mette og Hans’ hollandske venner.
Linneas fosterfamilie og Kelly fulgte os til lufthavnen, og de havde, selvfölgelig, må jeg nästen sige, mad med til os, vi skulle jo flyve til Guiling – som bare var lille time, men ingen mad undervejs:-)

Vi boede i en 3 värelses lejlighed i samme kompleks som holländerne, så der ordnede selv vor morgenmad. De har 2 börn, også kinesere, som taler engelsk, og inden länge var de igen på bölgelängde Har kendt hinanden flere år, men uden så megen snak sammen, men NU gik snakken mellem alle 3 på engelsk – så flot. Som Linnea siger ” nu er jeg bedre end mormor”
Hun kan så mange ord, og nu sätter hun dem så også sammen, og taler også men voksne , kinesere med, altså med de som kan lidt engelsk.

Vi var på det fosterhjem, som de bedriver. Der var 8 börn med nogle forskellige handikap, nogle söde små unger.
Der var knap så varmt og utroligt megen smog 😦
Trafikken var vanvittig. 4 körebaner men 7 biler som bare möver sig ind mellem hinanden, mens de holder hånden på hornet. Er der bare en halv plads kommer de ind imellem. Men ikke mange buler, utroligt. Alles kamp alle.
Os fodgängere springer for livet, INGEN holder tilbage for nogen overhovedet, bare ud i trafikken, og vi holder hinanden i hånden, og overlever – i fin stil.

Vore efternavne Sömberg har de svärt ved at finde ud af ved paskontrollen. Mit med oe og i Sverige stavet med svensk ö – men det lykkes.

Maden i denne provins siges at väre noget af det stärkeste og det er ikke helt forkert, og så nudler og nudler, and og kylling med mest ben, så måske er det en diät – eller omvendt !!!

En dag på lokalt kinesisk marked, blomster, “antikke” ting fine, krydderien, hunde i massevis i forskellige racer og störrelser, i bure, som ikke var meget större end hundene, bestemt ikke rart at se. Og inden vi kom derfra var “hele Guiyangs indbyggere der vist – ca 3 mill. hi.
Jeg fik köbt en gammel tandstik holder – rigtig flot – startpris 175 – slut pris 70 🙂
Larmen i byen var närmest uudholdelig, synes vi, höj höj musik både ude og inde på restautanterne, kineserne taler utroligt höjt – stöjvinauet op til himlen !!!

I supermarkedet sälges sukker, salt og ris i lös vägt, dvs det ligger i store “bjerge” og man skovler det bare i poser. Näste alt er södet, så kulhytrater i massevis !!!!

På food marked og spise – ris – nudler – krydderede kartofler, suppe, alt kinesist, godt nok men ikke hver dag. En aften endte vi altså på Mac. Donals, faktisk lidt godt.

En dag i en park hvor der var först aber og derefter et budistisk tempel, som vi var inde i og ta fotos
Så fredfyldt, men alligevel ret svavset rundt omkring. Kineserne hakker og spytter !!
Aberne var egentlig söde, og vi fodrede den med hele peanuts. Mette troede på et tidspunkt at det var Linnea som hängte på hendes ryg, men nej en abe, og jeg havde en rundt om mit lår, men ikke farlige.

Vi shoppede lidt om aftenen og var sammen med Jet, Henk og börnene.

Asiens störste vandfald har vi set og små andre meget flotte, Havde lejet en minibus i 10 timer, men det tog nu 1 1/2 mere. Trafikken var det man kalder “gået helt i stå” på hjemvejen.

Vi har også besögt et andet fosterhjem med 12 börn, en meget handikappet, andre mindre og en dreng på 3 år helt rask, som i näste måned hentes af nogle af Mette og Hans’ venner i Hässleholm.
Meningen med de börn er, at de skal adopteres.
Vi blev inviteret på frokost ( også en hollandsk familie) bl.a ost !!!! skönt.

Men så glädede vi os alle til at komme på landet til Guiling til Giggling Tree ( fnisende trä)- ren luft og sol og natur. her skal vi bo i 8 nätter.

Vi skulle väre i lufthavnen kl 6 – flyve kl 7.50 – men også dette fly var forsinket, så först kl 11.45 lettede vi.
Blev hentet i lufthavnen af en chaufför, med Mettes navn på et skilt, og en minibus – ca 1 times körsel og here we are 🙂
30 gr i dag dejligt, synes jeg, for i storbyen köligere.
Vi har fået et “hus” for os selv. Mette og Hans bor nede og Linnea og jeg oppe, og Linneas förste udbrud var, da hun så det var ” WAUUUU”
Dejlig morgenmad – kan välge mellem mange ting – pool med koldt vand – i hvert fald köligt, bliver pumpet op fra undergrunden. Vi har da alle väret i, vi hat tid til os selv hygger os udendörs hele tiden.

2 store senge til L og mig med myggenet. De 2 “svenske” piger har fået mange stik men ikke Hans og jeg.
I går morges blev vi väkket af tromme”musik” meget tidligt, og “sang” lig ude på vejen. Vi måtte ud og se, men ikke tät på, for det vart begravelsesoptog.

“Tuppen” (hanen) galer om morgenen, “den väkker sine koner” siger Linnea, og hun synes også er er skönt at väre “med dig mormor” Og det er så dejligt at höre fra mit skönne barnebarn !!

I går lejede vi en tandem til L og mig og 2 alm til M og H, H kunne gå med födderne, kinesisk störrelse.
Det blev nu ikke til en rigtig tur, for hullet vej og for varmt. Hans hörte alene til en by, og Linnea og jeg lidt ud ad landevejen, faftisk lidt svärt på tandemmen.
I poolen og kortspil og drinks i “restgarden” dejligt. Der laver jeg også lektier med Linnea 🙂
Mette, Linnea og mormor fik hver en tatovering – henna !!! og i dag har vi väret på kaligrafi kursus, så sjovt men lidt svärt.

Familien er i poolen, jeg vil også lige få et dyp inden frokost her i det dejlige fri.

Stavefejl – trykfejl – kan väre her, har ikke läst igennem ( et lidt anderledes tastetur)

Men jeg håmer I vil läse dette, måske af flere dage !!

Mange knus til jer alle sammen – vil pröve at göre det kortere näste gang, nu da er her “hul” igennem.

2 tanker om “Endelig tilbage – d. 18. okt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s